top of page

De lancering van een identiteit die de kracht van de organisatie weerspiegelt


Over een frisse impuls voor een technische expert in cleanroomtechnologie

ProCleanroom is al meer dan 10 jaar een autoriteit in de wereld van cleanroomtechnologie. Deze specialist in modulaire cleanroomoplossingen en flowkasten levert kwaliteitsproducten aan techbedrijven en onderzoeksinstellingen in diverse branches. Niels Ferguson, directeur van ProCleanroom, wilde zijn bedrijf een frisse impuls geven. Niels: ‘De successen zijn binnen in de organisatie goed zichtbaar. We groeien en onze klanten zijn meer dan tevreden. We vonden dat het tijd was om dat succes ook te delen met de buitenwereld’.


Marketing- en communicatiebureau Explose kreeg de opdracht om een nieuwe identiteit te ontwikkelen die enerzijds het verhaal van de klant vertelt en anderzijds de doelgroep aanspreekt en activeert. Bart Koolen van Explose vertelt: ‘We hebben ervoor gekozen om in de communicatie de expertise in de cleanrooms centraal te stellen in plaats van de cleanroom zelf. Die expertise is namelijk waar alles om draait. Met de pay-off ’Build your expertise’ en een communicatielijn waarin de expertise in de cleanroom centraal staat raken we de kern. Dat spreekt de doelgroep aan. De boodschap is vervolgens vertaald in alle mogelijke communicatie-uitingen. ProCleanroom kreeg een compleet nieuw communicatiepakket. Van nieuwe huisstijl, advertentielijn, website en signing tot social media campagnes, brochures en nog veel meer. ProCleanroom is klaar voor de toekomst.


Vertel het verhaal van de klant

Explose staat voor de drie fasen: explore - expose - explode. In de explorefase komt de klant aan het woord. Het team van Explose geeft vervolgens communicatiekracht aan het verhaal van de klant richting de markt. Mensen zijn geïnteresseerd in echte verhalen. Door vervolgens de koppeling te maken met de behoeften van de doelgroep volgt succes als vanzelf.


Gezien worden

In de exposefase betreedt de klant het podium om de boodschap te delen met het publiek. Met een nieuwe identiteit presenteert ProCleanroom zich richting markt als de expert in cleanroomtechnologie. Met de nieuwe website en boodschap betreedt ProCleanroom het podium om hun verhaal te delen. Een succesverhaal over het bouwen aan expertise. Mensen delen mooie verhalen en zo vergroot het bereik zich razendsnel. Een waar succesverhaal dus. En dan hebben we het niet alleen over verkoopcijfers en naamsbekendheid. In de essentie gaat het om het gevoel van successen delen.

Comments


bottom of page