top of page

De merkboeken van Explose: je eigen blauwdruk voor succes


Communicatie. Het is een vak apart. We weten allemaal wel dat het belangrijk is: professioneel en doeltreffend communiceren. Zorgen dat we de boodschap helder overbrengen. Eenduidig en uniform, zodat we herkend worden door onze doelgroep en ook medewerkers en partners weten wie we zijn en wat we doen. Maar zijn we er dan? Nee. Vertellen wat je doet en wie je bent trekt geen mens meer over de streep. Jouw klant is maar in één ding geïnteresseerd: ‘What’s in it for me?’.


Wil je succesvol zijn én blijven dan heb je overtuigingskracht nodig: identiteit en boodschap. Marketing- en communicatiebureau Explose creëert voor haar klanten het Explose Merkboek. Een concrete houvast voor elke mogelijke communicatie-uiting van je bedrijf. Buiten alle richtlijnen voor het gebruik van jouw professionele huisstijl vind je in dit merkboek ook jouw identiteit, merkwaarden, merkbelofte en boodschap omschreven in heldere taal. Onze klanten werken al jaren naar tevredenheid met dit merkboek. Het brengt hen rust én succes. Omdat iedereen meteen weet hoe het zit met communicatie in, van of met hun bedrijf.


De reis naar binnen

Eigenaar van Explose Bart Koolen vertelt: “Gelukkig merken veel bedrijven dat het economische klimaat begint aan te trekken.  Steeds meer mensen kloppen aan bij ons bureau. Ze beseffen dat het belangrijk is om juist nu te investeren in de toekomst van hun bedrijf. Wil je slim investeren dan begint dat bij de basis. Als die goed is dan kun je weer verder bouwen. Een goed merkboek is hierbij onmisbaar. Om te komen tot deze professionele handboeken doorlopen we samen met onze klanten een aantal stappen. Zie het als een ontdekkingstocht. Tijdens deze explorefase gaan we op zoek naar de werkelijke identiteit van jouw bedrijf en merk. We vertalen interne sterktes in wervende merkwaarden. We bepalen richting en positie in de markt. En uiteindelijk leidt onze reis naar heldere communicatierichtlijnen. Daar kun je mee vooruit.


Waarom een merkboek?

Met je merkboek onder de arm kun je de hele wereld aan. Wat een Explose Merkboek je brengt? Dat voortaan elke communicatie-uiting voldoet aan de eisen voor succes. Communicatie is dus: duidelijk, uniform, overtuigend en verbindend. Elke werknemer weet voortaan hoe je intern en extern communiceert namens jouw organisatie. Je schrijft met gemak je eigen persberichten, social posts of teksten voor advertenties. Mag een ander voor je communiceren? Elke tekstschrijver, reclamebureau of communicatiespecialist weet voortaan precies moeiteloos voor je te schrijven of ontwerpen. Tone of voice, toepassing van huisstijl, beeldgebruik en woordgebruik, het is voortaan altijd en voor iedereen duidelijk dankzij jouw eigen merkboek. What’s in it for you? Uiteraard succesvolle, professionele communicatie, maar daarnaast ook tijd en geld. Omdat jouw verhaal duidelijk in jouw merkboek staat, hoef je het niet telkens te herhalen en uit te leggen. In de praktijk besparen onze klanten hierdoor jaarlijks vele euro’s. Het werkt dus echt.


Ben jij ook op zoek naar wervende daadkracht? Naar duidelijkheid creëren zonder het telkens uit te moeten leggen of over te moeten brengen? Bel dan eens met Reclamebureau Explose voor jouw eigen Explose Merkboek. Tijdens een vrijblijvend gesprek horen we graag jouw verhaal en leggen wij jou uit what’s in it for you.

コメント


bottom of page