top of page

Explose transformeert De Administratie Valkenswaard in Adminno


Over een metamorfose van betekenis die voelt als thuiskomen.


Jack van Ansem is sinds 2002 eigenaar van De Administratie. Een regionaal administratiekantoor in Valkenswaard dat zich richt op het financieel ontzorgen van ondernemers in de Kempen. Hoewel de naam anders deed vermoeden, onderscheidt het kantoor zich door innovatief denken en doen. Vanaf 2018 gaat het bedrijf dan ook verder onder een nieuwe naam: Adminno. Jack: “Wij doen aan administratie nieuwe stijl. Automatisering en innovatie is daarin erg belangrijk. Wij zagen in de afgelopen jaren veel andere spelers in het veld een keuze maken voor ofwel dure persoonlijke advisering ofwel prijsvechten met automatisering, maar dan zonder het echte klantcontact. Voor beide wilden wij niet kiezen. Wij willen onze klanten proactief adviseren maar wel tegen een vast, laag maandbedrag. Elke ondernemer snapt dat zijn cijfers op orde moeten zijn en dat je het beste bij kunt sturen met actuele financiële gegevens, maar moet dat echt zóveel geld en tijd kosten? Nee, vinden wij bij Adminno”.


Een nieuw jasje, een nieuwe naam

Bij het innovatieve, betrokken karakter hoorde een nieuwe naam en een nieuw gezicht. Dus klopten Jack en zijn team aan bij marketing- en communicatiebureau Explose. Zij kregen de opdracht om een nieuwe naam te creëren en bovendien een nieuwe identiteit en boodschap. Die moesten passen bij het DNA van het bedrijf, maar ook bij de veranderende behoefte van de markt. Zo ontstond de naam Adminno: een naam die staat voor administratie en innovatie, voor dichtbij en betrokken, maar ook voor een vast, laag maandbedrag voor je administratie. Bart Koolen van Explose vertelt: “We hebben samen met Jack en zijn team met veel aandacht gekeken naar de essentie van hun dienstverlening.


We voelden meteen dat dit bedrijf het echt anders doet dan anderen. We wilden die essentie vangen in naam, identiteit en boodschap”. Jack vult aan: “Dat is bijzonder goed gelukt. Het concept is goed ontvangen door de markt en heeft zich nu al vertaald in een flink aantal nieuwe klanten. De boodschap spreekt veel ondernemers aan. Ze voelen zich gehoord en gezien. Door vervolgens onze belofte waar te maken, is de cirkel rond”.


Administratie nieuwe stijl

Explose vertaalde de kracht van Adminno in de slogan ‘Administratie nieuwe stijl’. Het kantoor is de partner voor ondernemers in De Kempen die toe zijn aan een nieuwe kijk op administratie. Jack: “Onze klanten hebben 24/7 inzicht in hun administratie. Geen dikke jaarrapporten, maar dagelijks inzicht via een overzichtelijk dashboard op pc, tablet of mobiel. Alles watje nodig hebt om je bedrijf te laten draaien. Niet meer en niet minder. En dat voor een vast, laag maandbedrag. Daarnaast houden we van onze klanten én van kennis delen. Dus versterken we elkaar door samenwerken. We zijn regionaal betrokken dus hebben we een groot netwerk. Dat werkt”.


De kracht van Explose

Een tevreden klant dus. Roy van Explose vertelt: ”Jazeker, en daar zijn we natuurlijk blij mee. Wij investeren als bureau veel tijd in de eerste fase met onze klanten. De explorefase noemen we die. Als reclamebureau kun je makkelijk kiezen voor het bedenken van een hippe boodschap die opvalt in de markt. Wij geloven dat je de plank mis slaat als je daarbij geen zorg hebt voor de ziel van het bedrijf. Het succes zit in oprechtheid. De boodschap moet matchen met het gevoel dat je als nieuwe klant krijgt als je de eerste keer de drempel overstapt. Die match tussen buitenkant en binnenkant vangt Explose in essentie in de communicatie voor haar klanten”.


Gaan voor de relatie

Explose kiest voor een jarenlange relatie met haar klanten. In de snel veranderende wereld van communicatie en marketing geeft een betrouwbare partner die jouw bedrijf kent rust. Naast metamorfoses is Explose ook de partner voor de realisatie van elke denkbare communicatietool. Jack sluit af: ”Explose is voor ons een complete partner op communicatiegebied. Ze verzorgden voor ons concept en boodschap, maar ook een nieuwe website, signing, copywriting, nieuwsbrieven, social media en ga zo maar door. Een specialist in de volle breedte van het communicatievak. We kijken beide uit naar een jarenlange samenwerking”.


bottom of page