top of page

Valkenswaard Marketing, Centrummanagement en Explose creëren het winterthema Valkenswaard O'Nice


Reclamebureau Eindhoven
V.l.n.r.: Jef van Stratum, Marton Wolterink, Cor Driessen en Bart Koolen

Over een herkenbaar gezicht voor Valkenswaard in de wintermaanden


Marketing- en communicatiebureau Explose keert terug naar haar roots met de lancering van het winterthema Valkenswaard O’Nice. Een initiatief dat het resultaat is van een samenwerking tussen Valkenswaard Marketing, Centrummanagement en de organisatie van Valkenswaard on ice. Doel van de samenwerking was het optimaal op de kaart zetten van Valkenswaard tijdens de wintermaanden. Het resultaat is een aansprekende identiteit, waarmee de Valkenswaardse horeca, winkeliers, weekmarkt en ijsbaan zich onder één vlag presenteren. De communicatie is hierdoor herkenbaar voor bewoners en bezoekers en geeft meteen een gevoel van samen genieten, tijd doorbrengen en de winter vieren.


Cor Driessen van Valkenswaard Marketing vertelt: ‘Er valt een hoop te beleven in Valkenswaard. Dat is al jaren zo. In het verleden werd communicatie onder verschillende noemers richting de markt verzonden. Dat leidde tot versnippering. Dit jaar wilden we de krachten bundelen en uniform naar buiten treden. We doen het tenslotte samen. We zijn om de tafel gaan zitten met Jef van Stratum (Centrummanagement), Marton Wolterink (Valkenswaard on ice) en Bart Koolen van Explose. Uiteindelijk gaven we Explose de opdracht een nieuwe naam en identiteit te ontwikkelen. Dat is Valkenswaard O’Nice geworden. De naam refereert naar de wintermaanden, de ijsbaan en het plezier dat mensen kunnen komen beleven in de gemeente Valkenswaard. Samen met winkeliers, horeca, ijsbaan en weekmarkt bieden we een totaalbeleving die zeker de moeite waard is om te komen beleven... O‘Nice’.


Reclamebureau Eindhoven


Explore

Bart Koolen van Explose: ‘Samen met Cor, Marton en Jef hebben we eerst flink gebrainstormd. We hebben allemaal een hart dat klopt voor Valkenswaard dus de passie spatte er regelmatig vanaf. De basis lag er al: het programma van tal van leuke activiteiten in en om het centrum, toegewijde horeca ondernemers en winkeliers die hun klanten nog kennen en een warm hart toedragen. De vraag was hoe we deze ingrediënten onder de aandacht van de mensen kregen. Onze ervaring heeft ons geleerd dat in communicatie alles draait om herkenbaarheid, aantrekkelijkheid en toegankelijkheid. We begonnen dus met het creëren van een herkenbaar gezicht voor alle betrokken partijen. Dat is Valkenswaard O’Nice geworden. Daarna zijn we aan de slag gegaan met het maken van goede content. De input daarvan kwam van de betrokken partijen. Er was al zoveel leuks gepland en opgezet, we moesten het alleen nog verzamelen en uniform naar buiten brengen.’
Expose

Inmiddels is het winterthema Valkenswaard O’Nice goed zichtbaar in Valkenswaard. Vrolijke vlaggen bij de invalswegen, banieren in het winkelgebied, bestickering van etalageruiten en blauwe lopers sieren het gehele centrumgebied. Maar ook de ijsbaan en de horecagelegenheden hebben dezelfde look and feel gekregen. De ijsbaan, één van de grootste tijdelijke kunstijsbanen in Nederland, viert dit jaar haar 15-jarige bestaan en verrast met ludieke en gezellige activiteiten. Daarnaast zal de weekmarkt opgebouwd worden in het centrumgebied. Bezoekers van de markt en het winkelgebied worden verrast met verschillende proeverijen en livemuziek tijdens de wintermaanden. Bovendien is Valkenswaard rijk aan gezellige horecagelegenheden die de inwendige mens versterken.Explode

Marton sluit af: ‘We zijn erg tevreden met het resultaat en verwachten dit jaar veel bezoekers te trekken en bewoners te ontmoeten. Het concept Valkenswaard O’Nice is de basis voor de communicatie dit jaar en de jaren die gaan komen. Explose begeleidt ons bij het lanceren van de identiteit en het genereren van bereik door communicatie via onder andere social media en advertising. We zijn ervan overtuigd dat als de mensen weten wat er allemaal te doen is in Valkenswaard tijdens de wintermaanden ze graag en massaal ons mooie dorp bezoeken. Wij zijn er absoluut klaar voor en nodigen iedereen uit voor een warm welkom tijdens de wintermaanden in Valkenswaard.


Ben jij ook benieuwd wat Explose voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Je bent van harte welkom!

bottom of page