Boost your business

Alles wat je nodig hebt om te groeien

Bij Explose helpen we je met marketing en communicatie. Dat doen we door het geven van gedegen advies vooraf en door het opzetten van een slim communicatiejaarplan.

 

Ons aanbod omvat alles van strategie tot en met de uitvoering van jouw plannen. Zo heb jij een partner voor alles wat je nodig hebt op het gebied van marketing en communicatie. Dat werkt.

Volgens ons is groei de essentie van succesvol ondernemen. Stilstand is achteruitgang. Wat niet wil zeggen dat het soms niet heel zinvol kan zijn om even stil te staan. Om te bezinnen bijvoorbeeld of om hernieuwde focus aan te brengen. Bij Explose focussen we op het realiseren van jouw groeidoelstellingen.

Onze diensten

1. Groeisessie

Waar sta ik en waar wil ik naar toe?

3. Branding

Hoe definieer ik mijn merk in woord en beeld?

5. Communicatietools

Welke communicatiemiddelen heb ik nodig?

7. Communicatie

Hoe communiceer ik optimaal richting mijn doelgroepen?

2. Strategie

Wat is mijn route naar groei?

4. Communicatieplan

Hoe communiceer en groei ik volgens plan?

6. Websites

Hoe zorgt mijn website voor verkoopkansen?

8. Online marketing

Hoe bereik ik mijn online doelen?

 

Groeisessie

Analyse

Diagnose

1. Groeisessie

Waar sta ik en waar wil ik naartoe?

Als je groeiambitie hebt, maar niet goed weet hoe je meer klanten moet aantrekken, dan is het tijd dat we een keer met elkaar aan tafel gaan. Want dat is precies waar wij dag in dag uit mee bezig zijn. Zorgen dat jouw ideale klanten je kennen, gaan willen en de stap zetten naar jouw verkoopomgeving. We geven je ook de tools die de verkoop makkelijker maken, die je helpen vaker te verkopen aan je bestaande klanten en die ervoor zorgen dat je bestaande klanten nieuwe klanten introduceren. 

 

Het is een fascinerend proces dat we beginnen met een oriënterende groeisessie. Zo'n groeisessie is altijd vrijblijvend. We nemen de tijd om naar je te luisteren. We stellen veel vragen om helder te krijgen waar je nu staat, waar je naartoe wilt met je bedrijf en waarom het tot nu toe niet lukt om daar te komen. We stellen een eerste diagnose. Ook geven we je inspirerende suggesties en een eerste denkrichting voor het bereiken van je doelen. De groeisessie is de basis voor de volgende fase: het bepalen van de strategie naar groei.

 

Plan van aanpak

Begroting

Strategisch plan

2. Strategie

Wat is mijn route naar groei?

Als je helder hebt wat je doelen zijn en een eerste idee hebt wat nodig is om ze te bereiken, dan is de volgende stap om die aanpak uit te werken in een plan. Explose helpt bedrijven met het bepalen van hun strategie naar groei. Op basis van het groeigesprek werken we een communicatiestrategie uit in een strategisch plan. In dit plan staat de strategie uitgewerkt waarmee jij jouw doelen kan bereiken. Het is jouw routemap naar groei.

 

In het strategisch plan staat een nauwkeurige inschatting van de benodigde werkzaamheden, uren en kosten. Zo wordt het pad naar groei concreet en overzichtelijk. Ook heb jij op deze manier een totaaloverzicht van de meest effectieve communicatietools die ingezet kunnen worden om jouw doelen te bereiken. Het strategisch plan is de basis voor de volgende fase: het invullen van de branding van jouw merk. Is de fase van branding en identiteit en boodschap al ingevuld dan kunnen we meteen starten met de fase waarin we de benodigde communicatietools gaan maken en inzetten.

 

Huisstijl
Styleguide

Merkdocument

3. Branding

Hoe definieer ik mijn merk in woord en beeld?

Onderzoek toont telkens weer aan dat aan het succes van sterke organisaties vrijwel altijd een sterk merk ten grondslag ligt. Toch is voor veel ondernemers ‘Branding’ nog onbekend terrein. ‘Het gaat toch om wat we te bieden hebben en wie we zijn?’, horen ook wij vaak aan tafel. En wat nou als we je vertellen dat wat jij te bieden hebt en wie je bent, zelden de reden is waarom jouw toekomstige klant bij jou klant wil worden? In de praktijk kiezen mensen niet voor producten of diensten, maar voor merken met een verhaal dat ze raakt en aanspreekt. Ze kiezen voor merken met een ziel.

 

Bij Explose helpen we je om je merk te definiëren in woord en beeld. We verzamelen informatie in een branding sessie en leveren we je een merkdocument waarin alle relevante merkelementen beschreven staan. Dit merkdocument is de basis voor alle toekomstige interne en externe communicatie van jouw organisatie. Hierna start het creatieve team van Explose met de creatie van de identiteit van jouw organisatie. Het logo met naam en eventueel beeldmerk worden ontworpen en alle benodigde huisstijlelementen worden bepaald en vormgegeven. De gehele huisstijl wordt vastgelegd in een styleguide. Ook de richtlijnen voor intern en extern gebruik van de huisstijlelementen, kleurgebruik en lettertypen staan omschreven in de styleguide. Na het invullen van de branding kunnen we de stap maken naar het het maken van een communicatieplan voor jouw bedrijf.

 

Brainstorm
Concepting
Jaarplan

 

4. Communicatieplan

Hoe communiceer en groei ik volgens plan?

Veel ondernemers begrijpen echt wel dat het belangrijk is om met regelmaat te communiceren richting hun doelgroepen. Ze hebben goede voornemens om bijvoorbeeld te gaan bloggen of maandelijks nieuwsbrieven te versturen, maar wat vaak in de weg zit is de waan van de dag. Het begint met grote plannen die uiteindelijk grotendeels ergens in een la belanden. Dat is jammer, maar ook begrijpelijk. Het is lastig om naast het runnen van je bedrijf ook bezig te zijn met communicatie. Toch is slimme communicatie een noodzaak als het gaat om het bereiken van je groeidoelstellingen.

 

Om jou te helpen bij communicatie maken we bij Explose voor jou een communicatieplan. Eerder al vertaalden we jouw groelstellingen in een strategisch plan. Het communicatieplan sluit hier op aan en geeft overzichtelijk weer welke communicatieacties nodig zijn voor het bereiken van je doelstellingen. Netjes en overzichtelijk in de tijd gepland en gekoppeld aan de juiste medewerker, het juiste kanaal, de relevante boodschap en de bijbehorende communicatietools. Explose kan, als je dat wenst, zelfs de regie van je overnemen. Zo loopt het als vanzelf op rolletjes en worden doelstellingen behaald.

 

Ontwerp
Opmaak
Productie

5. Communicatietools

Welke communicatiemiddelen heb ik nodig?

Bij Explose bedenken en ontwerpen we ook de benodigde communicatietools. We beschikken over een enorm arsenaal van offline en online tools. Denk bijvoorbeeld aan offline zaken zoals brochures, advertenties en direct mail. We bedenken, maken en beheren ook online tools zoals bijvoorbeeld jouw website, online advertising en social media.

 

De communicatietools zijn ons gereedschap. We weten hoe we die moeten inzetten om jouw omzetdoelstellingen mogelijk te maken. De uitvoering gebeurt door ons eigen team en indien nodig door samenwerking met partners waar we al jaren mee samenwerken. Explose houdt de regie en bewaakt de strategie. Dat werkt.

 

Ontwerp

Realisatie

Leadgenerator

6. Websites

Hoe zorgt mijn website voor verkoopkansen?

De meeste websites die je vandaag de dag ziet, zijn vaak niet veel meer dan een online brochure. Deze websites informeren de bezoekers over het betreffende bedrijf en hun diensten en producten. Op zich niets mis mee, maar je beperken tot informatie verschaffen is eigenlijk een gemiste kans. Je kunt namelijk zoveel meer met een website. Denk bijvoorbeeld aan het meten en analyseren van het gedrag van je bezoekers en vervolgens op basis daarvan je site verbeteren. Of wat denk je van het opzetten van landingspagina's en funnels die je bezoekers via een aantal stappen naar de gewenste actie begeleiden. 

 

Je website is in deze situaties de centrale spil in een veel groter, online geheel. Vanuit de rest van het internet trekken we je ideale klanten naar je website toe. Daar overtuigen we ze om de volgende stap te zetten. De stap naar jouw verkoopomgeving. Natuurlijk kun je bij Explose terecht voor alleen een website. En uiteraard zorgen we dat die er top uitziet en dat de boodschap die je daar vertelt je doelgroep raakt. Maar echt doeltreffend is je website pas als hij onderdeel is van een slimme en doordachte strategie. Op die manier is het effect en rendement van je website namelijk nog veel groter. 

 

Advies

Beheer

Uitvoering

7. Communicatie

Hoe communiceer ik optimaal richting mijn doelgroepen?

Explose helpt ondernemers bij het maken van een plan voor hun communicatie en we bedenken daarnaast ook nog creatieve concepten voor alle denkbare, benodigde communicatietools. Je bent dus goed voorbereid om je markt te gaan betreden of bewerken. Toch kunnen we ons voorstellen dat de stap nog best groot is om zelf aan de slag te gaan met jouw communicatie. Om te zorgen dat de communicatie over jouw merk en bedrijf optimaal verloopt kun je kiezen voor onze dienst 'Communicatie'. We adviseren je, maar kunnen ook de communicatie voor jouw merk of bedrijf (deels) van je overnemen.

Denk aan het beheer van je social kanalen of aan het verzorgen van de communicatie rondom een open dag of event. We werken het liefste vanuit het plan dat we samen met je maken. Zo verzekeren we ons ervan dat communicatie altijd gebaseerd is op de doelen die jij gesteld hebt en dat we een boodschap creëren die de juiste doelgroep raakt.
 

 
 

Optimalisatie
Content
Copywriting

8. Online marketing

Hoe bereik ik mijn doelen online?

Wil je als ondernemer groeien, dan is aandacht en budget voor online marketing een basisvoorwaarde. De mogelijkheden van online marketing zijn de afgelopen tien jaar enorm gegroeid dus biedt online marketing tal van kansen voor jou als ondernemer. Wat mooi is, is dat je met online marketing veel beter kunt bepalen met welke boodschap je welke doelgroep wilt bereiken. En dat dan ook nog op het juiste moment.

 

Bij Explose laten we de online marketingacties voortkomen uit het strategische groeiplan dat we eerder voor jou bepaalden. De beoogde acties zorgen er zo voor dat jij jouw kansen op het verzilveren van je groeidoelstellingen enorm vergroot. Daarbij zijn we sterk in de creatie van content. We zijn sterk in tekst & beeld. Bovendien kunnen we online vrijwel alles meten. Die kennis geeft ons weer nieuwe inzichten, waarmee we de gekozen aanpak verder kunnen optimaliseren. Explose helpt jou bij online marketing.

Logo-Explose-wit.png
Explore-wit.png
Expose-wit.png
Explode-wit.png

Boost your business

John F Kennedylaan 23, 5555 XC Valkenswaard  I  040 20 10 747

© 2001-2020 Explose