Boost your business

Alles wat je nodig hebt om te groeien

Bij Explose helpen we je met marketing en communicatie. Dat doen we door het geven van gedegen advies vooraf en door het opzetten van een slim communicatiejaarplan.

 

Ons aanbod omvat alles van strategie tot en met de uitvoering van jouw plannen. Zo heb jij een partner voor alles wat je nodig hebt op het gebied van marketing en communicatie. Dat werkt.

Volgens ons is groei de essentie van succesvol ondernemen. Stilstand is achteruitgang. Wat niet wil zeggen dat het soms niet heel zinvol kan zijn om even stil te staan. Om te bezinnen bijvoorbeeld of om hernieuwde focus aan te brengen. Bij Explose focussen we op het realiseren van jouw groeidoelstellingen.

Onze diensten

Groeisessie

Hoe behaal ik mijn doelstellingen?

Design & realisatie

Welke communicatiemiddelen heb ik nodig?

Communicatieplan

Hoe communiceer en groei ik volgens plan?

Websites

Hoe zorgt mijn website voor verkoopkansen?

Branding

Hoe laat ik mijn merk groeien?

Online marketing

Hoe bereik ik mijn online doelen?

 

Consultancy

Beleid

Strategisch groeiplan

Strategische groeisessie

Hoe behaal ik mijn doelstellingen?

Als je groeiambitie hebt, maar niet goed weet hoe je meer klanten moet aantrekken, dan is het tijd dat we een keer met elkaar aan tafel gaan. Want dat is precies waar wij dag in dag uit mee bezig zijn. Zorgen dat jouw ideale klanten je kennen, gaan willen en de stap zetten naar jouw verkoopomgeving. We geven je ook de tools die de verkoop makkelijker maken, die je helpen vaker te verkopen aan je bestaande klanten en die ervoor zorgen dat je bestaande klanten nieuwe klanten introduceren. 

 

Het is een fascinerend proces dat begint met een strategisch groeigesprek. Zo'n gesprek bij ons aan tafel is altijd vrijblijvend. We nemen ruim de tijd om naar je te luisteren. We stellen veel vragen om helder te krijgen waar je nu staat en waar je naartoe wil met je bedrijf. We beoordelen wat de route is die jou helpt om daar te komen. Je ontvangt van ons een strategisch groeiplan. Zie het als een praatstuk. Of als een map met de mogelijke route naar jouw groeidoelstellingen. Vanuit hier beslis jij zelf hoe het vervolgtraject eruit ziet.

 

Plan van aanpak

Communicatiebeleid

Jaarplan

Communicatiejaarplan

Hoe communiceer en groei ik volgens plan?

Veel ondernemers begrijpen echt wel dat het belangrijk is om met regelmaat te communiceren richting hun doelgroepen. Ze hebben goede voornemens om bijvoorbeeld te gaan bloggen of maandelijks nieuwsbrieven te versturen, maar wat vaak in de weg zit is de waan van de dag. Het begint met grote plannen die uiteindelijk grotendeels ergens in een la belanden. Dat is jammer, maar ook begrijpelijk. Het is lastig om naast het runnen van je bedrijf ook bezig te zijn met communicatie. Toch is slimme communicatie een noodzaak als het gaat om het bereiken van je groeidoelstellingen.

 

Om jou te helpen bij communicatie vertalen we bij Explose jouw groeidoelstellingen in een strategisch plan. Dit plan bevat ook een communicatiejaarplan. In dit jaarplan staat overzichtelijk weergegeven welke communicatieacties nodig zijn voor het bereiken van je doelstellingen. Netjes en overzichtelijk in de tijd gepland en gekoppeld aan de juiste medewerker, het juiste kanaal, de relevante boodschap en de bijbehorende communicatietools. Explose kan, als je dat wenst, zelfs de regie van je overnemen. Zo loopt het als vanzelf op rolletjes en worden doelstellingen behaald.

 

Merkbelofte

Merkpositionering

Merkwaarden

Branding

Hoe laat ik mijn merk groeien?

Onderzoek toont telkens weer aan dat aan het succes van sterke organisaties vrijwel altijd een sterk merk ten grondslag ligt. Toch is voor veel ondernemers ‘Branding’ nog onbekend terrein. ‘Het gaat toch om wat we te bieden hebben en wie we zijn?’, horen ook wij vaak aan tafel. En wat nou als we je vertellen dat wat jij te bieden hebt en wie je bent, zelden de reden is waarom jouw toekomstige klant bij jou klant wil worden? In de praktijk kiezen mensen niet voor producten of diensten, maar voor merken met een verhaal dat ze raakt en aanspreekt. Ze kiezen voor merken met een ziel.

 

Bij Explose doorlopen we samen met jou een proces, dat als doel heeft de essentie van jouw merk te vangen in tekst, beeld en concept. We beginnen met het bepalen van een passende merkpositionering. Ook leveren wij jou een authentieke merkbelofte en onderscheidende merkwaarden. In de strategische groeisessies bepalen we samen met jou hiervoor het uitgangspunt. Daarna bouwen wij jouw merk in de sterkste vorm. De vorm die het in potentie altijd al in zich had.

 

Styleguide

Merkboek

Richtlijnen

Design & realisatie

Welke communicatiemiddelen heb ik nodig?

Door eerdere aandacht voor de branding van jouw merk kunnen we in deze fase gefundeerd gaan bouwen aan een onderscheidend merkconcept. Dat concept komt voort uit jouw merkbelofte en merkpositionering en is een creatieve vertaalslag van deze elementen naar een onderscheidende boodschap. Deze creatieve boodschap is het uitgangspunt voor elke communicatieuiting.

 

Bij Explose bedenken en ontwerpen we ook de benodigde communicatietools. We beschikken over een enorm arsenaal van offline en online tools. Denk bijvoorbeeld aan offline zaken zoals brochures, advertenties en direct mail. We bedenken, maken en beheren ook online tools zoals bijvoorbeeld jouw website, online advertising en social media. De communicatietools zijn ons gereedschap. We weten hoe we die moeten inzetten om jouw omzetdoelstellingen mogelijk te maken. De uitvoering gebeurt door ons eigen team en indien nodig door samenwerking met partners waar we al jaren mee samenwerken. Explose houdt de regie en bewaakt de strategie. Dat werkt.

 

Ontwerp

Realisatie

Leadgenerator

Websites

Hoe zorgt mijn website voor verkoopkansen?

De meeste websites die je vandaag de dag ziet, zijn vaak niet veel meer dan een online brochure. Deze websites informeren de bezoekers over het betreffende bedrijf en hun diensten en producten. Op zich niets mis mee, maar je beperken tot informatie verschaffen is eigenlijk een gemiste kans. Je kunt namelijk zoveel meer met een website. Denk bijvoorbeeld aan het meten en analyseren van het gedrag van je bezoekers en vervolgens op basis daarvan je site verbeteren. Of wat denk je van het opzetten van landingspagina's en funnels die je bezoekers via een aantal stappen naar de gewenste actie begeleiden. 

 

Je website is in deze situaties de centrale spil in een veel groter, online geheel. Vanuit de rest van het internet trekken we je ideale klanten naar je website toe. Daar overtuigen we ze om de volgende stap te zetten. De stap naar jouw verkoopomgeving. Natuurlijk kun je bij Explose terecht voor alleen een website. En uiteraard zorgen we dat die er top uitziet en dat de boodschap die je daar vertelt je doelgroep raakt. Maar echt doeltreffend is je website pas als hij onderdeel is van een slimme en doordachte strategie. Op die manier is het effect en rendement van je website namelijk nog veel groter. 

 

Optimalisatie
Content
Copywriting

Online marketing

Hoe bereik ik mijn doelen online?

Wil je als ondernemer groeien, dan is aandacht en budget voor online marketing een basisvoorwaarde. De mogelijkheden van online marketing zijn de afgelopen tien jaar enorm gegroeid dus biedt online marketing tal van kansen voor jou als ondernemer. Wat mooi is, is dat je met online marketing veel beter kunt bepalen met welke boodschap je welke doelgroep wilt bereiken. En dat dan ook nog op het juiste moment.

 

Bij Explose laten we de online marketingacties voortkomen uit het strategische groeiplan dat we eerder voor jou bepaalden. De beoogde acties zorgen er zo voor dat jij jouw kansen op het verzilveren van je groeidoelstellingen enorm vergroot. Daarbij zijn we sterk in de creatie van content. We zijn sterk in tekst & beeld. Bovendien kunnen we online vrijwel alles meten. Die kennis geeft ons weer nieuwe inzichten, waarmee we de gekozen aanpak verder kunnen optimaliseren. Explose helpt jou bij online marketing.

 
Image by Kilyan Sockalingum
Image by Joshua Earle
 

Yes, boost my business

Plan nu een vrijblijvend groeigesprek 

Groeien? Dat doen we samen.

We kunnen ons voorstellen dat je in beeld hebt wat je groeidoelstellingen zijn. Maar hoe ziet de weg naar groei er vervolgens uit? En als dat helder is, hoe borg je de uitvoering van de plannen? Mooie vragen waar we graag samen met jou het antwoord op zoeken.

Naam

Bedrijfsnaam

Telefoon

E-mailadres

Ik heb interesse in een vrijblijvend groeigesprek.

Yes, boost my identity

Plan nu een inventarisatie gesprek

Ook voor losse diensten kun je bij ons terecht

Wellicht ben je al een heel eind met het bepalen van jouw strategie naar groei, maar mis je nog de tools om jouw boodschap te verspreiden. Bij Explose helpen we je graag met de creatie van concepten en het realiseren van jouw communicatietools.

Naam

Bedrijfsnaam

Telefoon

E-mailadres

Ik wil graag een inventarisatiegesprek over:

Logo-Explose-wit.png
Explore-wit.png
Expose-wit.png
Explode-wit.png

Boost your business

John F Kennedylaan 23, 5555 XC Valkenswaard  I  040 20 10 747

© 2001-2020 Explose